Nyelvtanulás gyerek mellett

tusarok-pr-nyelv1Így tanulj nyelvet, ha a gyermekeddel otthon lévő anyuka vagy!
Tűsarok és Tornacipő nyelvtanfolyamok gyermekmegőrzéssel (1112 Budapest, Brassó út 91.)

- Mitől más ez a nyelvtanfolyam, mint bármelyik másik nyelviskolában?

Ez nem egy nyelviskola, hanem egy kifejezetten kisgyermekes anyukáknak szóló programstúdió. A Tűsarok és Tornacipő Programstúdió középpontjában az anyuka áll. Az ő időbeosztása, ami szerit a leginkább délelőtt tudja az idejét hasznosítani. Így az órák többsége is délelőtt van. A legnagyobb különbség pedig, hogy közvetlenül a szomszéd szobában vigyáznak szakképzett dadusok a játszókuckóban  a gyerekekre.

-    Mennyire működik ez? Mekkora gyerekeket mernek „beadni” az anyukák?

Teljesen különböző, és igazából az anyukán múlik. Van, aki már hordozóban is elhozza a gyermekét, van 8 hónapos, 2 éves…

Az új anyukák kicsit korábban érkeznek, vagy egy korábbi napon bejönnek ismerkedni a játszókuckóval. Itt szakképzett gondozók várják a kicsiket. Megnézzük, hogy hogyan érzik magukat a kicsik. A legtöbb esetben nagyon jól veszik a csemeték az új környezetet. Ha úgy látjuk, hogy eltörött a mécses, és anya nélkül nem sikerül megnyugodnia  a kicsinek, akkor bevisszük anyához az órára. Itt megnyugszanak, és gyakorlatilag szépen eljátszanak tovább anya mellett, vagy visszamennek a játszókuckóba.
Azok a kicsik, akik inkább anya közeleségében érzik csak biztonságban magukat, bemehetnek az órára, ott egy játszószőnyegen tudnak játszani. Erre nagyon kevés példa van, mert az anyukák is többnyire azt szeretnék, hogy egyedül legyenek a nyelvi órán, és a legtöbb gyerek ezt jól is veszi. És persze a többi résztvevő anyukát is figyelembe kell vennünk, mert ha a kicsi nincs el az órán, akkor a többieket már lehet hogy zavarja.
Anya kérésére ez idő alatt megetetjük, elaltatjuk a piciket, ha kell. Van olyan baba, aki hordozóban a teraszon alszik ez idő alatt a friss, zöldövezeti levegőn.

tusarok-pr-nyelv3- Van még amiben különbözik itt a nyelvoktatás?

Mivel egy kisgyermekes anyuka már ki van éhezve egy kis szellemi felfrissülésre, nem teher itt a nyelvtanulás, hanem élvezet. Ezt a tanárok is megerősítik, sokkal motiváltabbak, lelkesebbek az anyukák ezeken az órákon.
Ami még sokat számít, hogy kiscsoportos óráink vannak, ezért tényleg minden résztvevőre elég figyelem jut.

- Milyen nyelveket és milyen szinten lehet tanulni?

Elég színes  a paletta. Van társalgási csoport angol, olasz nyelvből, van angolból nyelvvizsga előkészítő , újrakezdő, haladó tanfolyam, felsőfokúra felkészítő, olaszból kezdő tanfolyam. Az igényeket szeretnénk kiszolgálni, ezért folyamatosan várjuk az érdeklődőket, jelentkezőket. A legtöbb csoporthoz bármikor lehet csatlakozni és új csoportokat is szívesen indítunk, ha megkeres minket valaki. Sokszor előfordul, hogy egy érdeklődőhöz szervezünk csoportot.

- Az anyukák hétköznapja elég kiszámíthatatlan a gyerekek miatt. Hogyan lehet ehhez alkalmazkodni a tanfolyamnak?

Mi akik itt dolgozunk, szintén kisgyermekes anyukák vagyunk, ezért ezt jól ismerjük. Kitaláltunk egy próba bérlet rendszert, ami szerint egyszerre 5 alkalmat kell befizetni, ha  a kicsi megbetegszik, egy alkalmat a következő bérletben jóváírunk.
Az anyukák egyébként, ha egyszer elkezdték a kurzust, nagyon lelkesen járnak és alig várják a következő alkalmat. Ez egy igazi kikapcsolódás nekik a gyereknevelős anyaszerepben.

tusarok-pr-nyelv2A leghitelesebb talán, ha az anyukák véleményét tolmácsoljuk:

„Az angol nyelvtanfolyam nekem jóval több, mint csak nyelvtanulás! Azon túl, hogy felfrissítem az angolomat, a kisfiam kipróbálja, hogy milyen nélkülem lenni. Még ha nem is egyszerű az elválás, a Csupacsigában szerető gondoskodás, kedves és megértő közeg fogadja. Mi ezzel kezdtük el az elszakadást egymástól. Az angolon a többi anyával sok a közös, amiket jó megbeszélni. És mindez az otthonomtól 5 perc sétára!”

„Azért szeretek hozzátok járni, mert az ott eltöltött idő megszínesíti a robotolós hétköznapokat, es bár imádok  a gyerekemmel lenni jó kikapcsolódni olyan emberek között, akik azonos értékrenddel bírnak, akikkel az első perctől olyan, mintha régóta ismernénk egymást! Az egész intézmény családias, baráti- olyanok az idejárók, mint egy nagy olasz család!:)Végre nem azt érzem, mint mondjuk egy olasz nyelviskolában vagy másik belvárosi oktatási stúdióban, hogy “ki vagy onnan nézve”, csak mert nem úgy tudsz készülni ahogy illene, hanem úgy a tanár, mint a csoporttárs alkalmazkodik egymáshoz, azaz nem kényszerből, hanem élvezetből tanul az ember – a saját tempójában!
Ja es a humor!:) eléggé domináns mintha be lennénk oltva valamivel, amint átlépjük a művház ajtaját!:) Én villamossal járok fel a stúdióba, és nem okoz így sem gondot, mert megéri!”

- Hol informálódhatnak az anyukák a kurzusokról?

A honlapon olvashatók az aktualitások. Szeretettel várjuk az érdeklődőket. És persze az is nyugodtan jöhet aki még nem anyuka vagy már nagyobb a gyermeke, de megfelel neki a délelőtti időpont!
tusarokestornacipo.hu