Mocorgóház Fejlesztő Központ

mocorgohaz2kerA Mocorgóház Fejlesztő Központot gyógypedagógusok és fejlesztőpedagógusok hozták létre 2010-ben azzal a céllal, hogy a diagnosztikában, a terápiás ellátásban és a nevelési tanácsadásban felhalmozott gazdag tapasztalatukat a szülők és a gyermekek számára az intézményes kereten kívül is elérhetővé tegyék.

A Mocorgóház a 0-18 éves korosztály számára komplex szolgáltatásokat nyújt, mind a tanulás, mind a mozgás- és a beszédfejlesztés területén.

Szakemberei egyetemi végzettségű és/vagy szakvizsgázott pedagógusok, gyógypedagógusok, akik számos eljárás birtokában a gyermek aktuális állapotának megfelelő vizsgálti és kezelési módszerek közül a legmegfelelőbb eljárást választják.

Az életkornak és fejlettségnek megfelelő vizsgálati eljárásokkal diagnózist állítanak fel, mely alapjául szolgál a fejlesztési tervnek, mely meghatározza a további hónapokban alkalmazott terápiákat. A szülőt partnerként tekintve a gyermek fejlesztését home training formájában, vagy fejlesztő foglalkozásokon, mozgásterápiás foglalkozásokon végezzük.

Egészségesen fejlődő gyermekeknek is tartunk baba-tornát, mozgásfoglalkozásokat.

Mozgásterápiás csoportjainkban a TSMT és az Alapozó terápiát, valamint Ayres terápiát alkalmazunk II. kerületi helyszíneken, tornateremben. Itt eltérő fejlődésű gyermekeket is fogadunk szintén előzetes vizsgálat után.

mocorgobanner2Kognitív foglalkozásaink az iskolaelőkészítéstől a tanulási nehézségek kezelésén keresztül a felső tagozatosok és gimnazisták tanulásmódszertani segítségnyújtásáig igen széles spektrumot ölelnek fel.

Kis csoportos és egyéni foglalkozás keretében a diszlexia prevenció és reedukáció, a diszgráfia és a diszkalkulia kezelése zajlik. Grafomotoros csoportunk főként az iskolába készülő nagyóvodások kézmozgásainak ügyesítését tűzte célul.

Logopédusunk a beszédindítással, beszédfejlesztéssel, és a beszédhibák javításával is foglalkozik.

Fejlesztő szakembereink munkáját pszichológus segíti, aki szükség esetén nevelési kérdésekben tanácsadással, problémás esetben terápiával áll a családok rendelkezésére.

A nyári szünetben, júniusban és augusztusban táborokat tartunk: az óvodás (iskola előkészítő), kisiskolás korosztály fejlesztő és mozgásfejlesztő táborban vehet részt, a felsősök pedig tanulásmódszertan táborba jelentkezhetnek.

Munkánkat a komplexitás jellemzi: nem egy módszer köré szerveződik az ellátás, hanem a gyermek helyzetének megfelelő módszereket ajánljuk fel a szülőknek. Erre garancia az egységes szakmai elvek szerint működő jól képzett szakembergárda.

Amennyiben a Mocorgóház Fejlesztő Központ felkeltette érdeklődését, bizalmával megtisztel bennünket, várjuk az alábbi elérhetőségeken. www.mocorgohaz.hu

Babamama.info Klubkártya Elfogadóhely – a kedvezmény mértékéről a Klubkártya menüpontoknál olvashat.